Het belang van keukenverlichting

De keuken is tegenwoordig het paradepaardje van de woning en dus is keukenverlichting enorm belangrijk. De verlichting moet praktisch en efficiënt zijn, maar moet ook de juiste sfeer scheppen. In de keuken wordt er daarom steeds gewerkt met een combinatie van verschillende soorten verlichting. Dit vind je terug in een lichtplan voor jouw keuken. In een notendop: een degelijke algemene verlichting vormt de basis en deze zet meteen ook de toon naar sfeer toe. De basisverlichting wordt verder aangevuld met accentverlichting om extra details of bepaalde zones uit te lichten. Om het geheel af te kruiden kun je kiezen voor extra passende sfeerverlichting.

Open keukens zijn momenteel erg trendy en stellen bijkomende eisen aan de verlichting. Bij dit type keuken dient de verlichting ervoor te zorgen dat de keuken een harmonieus geheel vormt met de rest van het huis. Het doel is om van de keuken een uitnodigende en gezellige plaats te maken.

Lichtplan keuken

Voor het lichtplan in de keuken letten we op de verschillende zones met uiteenlopende functies. We beginnen met de basisverlichting en combineren deze met andere verlichtingstypes naargelang de functie van de keukenzones. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat het werkgedeelte wat extra licht nodig heeft.

Ongetwijfeld is taakverlichting de meest belangrijke in de keuken maar deze mag nooit overheersend zijn omdat dan de sfeer wat zoek is. Sfeerverlichting wordt namelijk steeds meer gebruikt aangezien de keuken tegenwoordig gebruikt word als plek om te werken en te ontspannen en men hier veel tijd doorbrengt.

Zones die goed en direct moeten verlicht worden zijn het aanrecht, de spoelbak en de kooktoestellen. Verlichting boven het kookeiland (of keukentafel) is bij voorkeur multifunctioneel en sfeervol, want deze wordt immers voor veel meer gebruikt dan alleen het nuttigen van de maaltijd. Aan al deze zaken besteden wij aandacht bij het maken van een keuken lichtadvies of lichtplan.

Benieuwd naar onze creaties? Bekijk de voorbeelden onder referenties.

Lichtplan voor de keuken laten maken?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Maak een vrijblijvende afspraak om jouw plannen en wensen met ons te bespreken! 

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.