Al 4 generaties Hees en meer dan 100 jaar ervaring.

In 1911 begon het ondernemerschap in de familie Hees. Pompenmaker en koperslager Chritién Hees startte zijn zaak in Echt. In 1918 richtte zijn vrouw een winkel op met potten, pannen én… de eerste lampen! Doordat Echt in dat jaar ook werd voorzien van elektriciteit, groeide het bedrijf van Chritién uit tot een allround installatiebedrijf.

Chritién’s zonen namen gaandeweg de jaren alle drie een deel van het bedrijf over. De opa van Chantal, Jacques Hees, nam in 1941 het installatiebedrijf in Echt voor zijn rekening. Ondanks bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog timmerde hij verder aan de weg en verkocht onder andere de eerste tv’s en wasmachines.

In 1972 nam Henk Hees het installatiebedrijf van zijn vader over. Zijn vrouw Petra maakte van de dorpswinkel een heuse witgoedspecialist met een noemenswaardige verlichtingsafdeling. De zaken ontwikkelden zich goed en er was behoefte aan meer ruimte. De zoektocht naar een geschikt pand werd gestart. Om in de tussentijd toch alvast meer ruimte te hebben, verhuisde het installatiebedrijf in 1996 naar het industrieterrein in Echt.

Na een zoektocht van jaren werd de geschikte locatie gevonden. Een ruim opgezet pand werd gebouwd; dichtbij de A2 en nog steeds ‘gewoon’ in Echt. In 2004 was lichtspeciaalzaak Hees Lights & Living een feit én kwam Henk & Petra’s dochter Chantal aan het roer te staan. Zij liet het bedrijf groeien tot een van de meest gerenommeerde namen in verlichting in Limburg.

2011 was een bijzonder jaar: Hees was een eeuw oud! Dat werd gevierd op een bijzondere manier: met de opening van Luuxx Living! Meer dan 700 m2 aan meubelstukken, accessoires en schilderijen.

Op naar het 125-jarig bestaan… wat gaat de toekomst brengen?! 

1918 Opening winkel aan de Peyerstraat

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.