Uitgewerkt lichtplan

Bij Hees Lights & Living ontdekt u uw eigen voorkeur voor armaturen en lichtoplossingen in uiteenlopende situaties. Wij vertalen dit - in overleg met u -  naar een compleet en uitgewerkt lichtaplan. U weet dan precies wat u voor de besproken lichtwensen nodig heeft. Functionele en decoratieve aspecten worden hierin gecombineerd. Warm & sfeervol of koel & abstract. Architectonische lijnen worden benadrukt door ritmisch gelijnde verlichting of juist afwisselend toegepast voor een speelse indruk.

Een lichtadvies omvat minimaal de volgende punten:

  • Een complet maatwerk lichtplan voor u persoonlijk ontworpen;
  • Een overzicht van alle voorgestelde armaturen;
  • De plaatsing van deze voorgestelde armaturen op een (door u aangeleverde) tekening;
  • Een offerte
En bij opdracht voor het leveren van de verlichting:

  • Ontvang u een gemaatvoerde tekening inclusief alle technische specificaties;
  • Een follow-up advies voor de verlichting en/of inrichting op het moment dat u inzicht heeft op de ruimtes.
Dus waar wacht u nog op? Maak nu een afspraak.

Verbouwen of nieuwbouw?

U gaat verbouwen of nieuw bouwen? U krijgt een nieuwe keuken of badkamer? Heeft u al nagedacht over waar de verlichting moet komen? Inbouwspots of toch opbouw verlichting? En hoeveel lichtpunten moeten er komen voor het gewenste effect? Het is belangrijk dat u in een vroeg stadium van de bouw of verbouwing weet hoeveel, waar en op welke hoogte de lichtpunten moeten komen. Als u inbouwverlichting wilt, is het belangrijk om te kijken of dit bouwtechnisch mogelijk is. Wij vertalen uw wensen en eisen graag in een "basis" lichtplan. Bel voor meer info of maak direct een afspraak.

Hees Lights & Living staat voor service, vakmanschap en kwaliteit, van lichtadvies tot montage!

Verlichting is een belangrijk element in verschillende ruimtes van een woning, de tuin of een werkplek. Het is bepalend voor de sfeer en productiviteit. Een lichtplan brengt in kaart welke verlichting, aansluitpunten en mogelijkheden er nodig zijn. 

Waar u op moet letten bij een goed lichtplan:

PLATTEGROND

Een duidelijke (bouw)tekening met daarop (op schaal) de indeling van woonruimtes en de inrichting van meubels, televisie, deuren, ramen, schilderijen, kunstobjecten en andere belangrijke elementen zoals hoogtes.

FUNCTIE

Geef de verschillende leefruimtes ook een bepaalde functie: eettafel, bank voor televisie maar ook als leeshoek, de werkplek, de serre met uitzicht op zomer/wintertuin of als leeshoek e.d. 

STIJL EN LICHTBEHOEFTE

Welke stijl spreekt u aan en welk soort lamp is nodig voor verschillende leefruimtes? Een staande lamp, leeslamp, spot, wandlamp, plafondlamp of een combinatie van verschillende lampen. Geef hierin tevens aan wat voor een soort licht u wilt creëren. Houd ook rekening met dimmers. Om het overzicht te bewaren kunt u werken met bepaalde symbolen of kleuren die u buiten het veld van de plattegrond aangeeft. 

Lichtplan bedrijf

Het kiezen van de juiste verlichting voor een kantoor, restaurant, hotel of werkplek is een kunst. Verlichting brengt niet alleen een bepaalde sfeer, maar verhoogt de productiviteit en leefbaarheid van een ruimte en realiseert besparing op de energiekosten. Houd hierin ook rekening met de aansluiting en schakelaars en gebruik een plattegrond om de verschillende lichtpunten aan te geven. Wij brengen graag een bezoek op locatie en kijken samen naar de ruimte indeling, wensen en en behoefte. 

Lichtplan renovatie of nieuwbouw

Gaat u verbouwen of laat u een nieuw huis bouwen? Houdt dan tijdig rekening met de aansluitpunten en schakelaars van uw verlichting. Weet u nog niet precies waar u de verlichting wilt plaatsen, geef dan duidelijk op een bouwtekening aan waar de contactdozen zitten verwerkt zodat u deze later alsnog eenvoudig kunt vinden. Voortijdig nadenken over de juiste verlichting bespaart vaak een hoop kosten. Ook aan afspraak met een lichtadviseur kan kosten besparen. Houdt u ook rekening met de aansluiting voor buitenverlichting die u graag van binnen aan of uit maakt of verlichting die u op de overloop ook liever vanuit de benedenverdieping aan of uitschakelt. 

Lichtplan tuin

Ruimtes binnen worden verlicht maar buiten nog vaak vergeten. Is er wel aan gedacht dan worden de schakelaars nog wel eens vergeten te plaatsen. De sfeer en functie van u tuin wordt tegen de avond voor een groot deel bepaald door verlichting. Bekijk onze 15 tips voor tuinverlichting. Een lichtadviseur adviseert, eventueel in samenwerking met een tuinarchitect, de juiste verlichting en maakt een professioneel verlichtingsplan. Lees meer over een lichtplan voor uw tuin.

Advies lichtplan

Een lichtadvies of lichtplan is dus geen overbodige luxe. Een doordacht lichtplan kan kosten besparen en zorgt voor de juiste sfeer en maakt ruimtes af. Bij Hees Lights & Living ontdekt u uw eigen voorkeur voor armaturen en lichtoplossingen in uiteenlopende situaties. Wij vertalen dit voor u naar een compleet en uitgewerkt lichtplan.

Direct contact opnemen? Dat kan. Mail of bel ons 0475 48 57 57 voor een afspraak. 

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.