Klantenscore 9,7 / 10 op basis van 29 beoordelingen

Maak u tuin zomerproof!

De temperatuur stijgt, de zon laat zich wat vaker zien: het is zomer! De hoogste tijd om die gezellige sfeer van binnen te verplaatsen naar buiten. Hoe u dat doet? Door te beginnen met deze 4 stylingtips van onze stylisten.

albert kuip

Tip 1: zorg voor verschillende zitplekken
Creëer een woonkamer gevoel door ook buiten te kiezen voor meerdere zitplekken. Loungen doet u op de (zelfgemaakte) hoekbank van steigerhout met dikke matraskussens en buiten eten is fijn aan de grote eettafel met stoelen. Losse elementen als poefen, krukjes en bijzettafels kunnen onder de arm mee naar buiten en zijn makkelijk bij te schuiven voor een drankje of als extra zitplek. De hangmat is de ideale plek voor een korte siësta en de stapel zachte kussens maakt het buiten zitten compleet.

Tip 2: denk aan de verlichting
Misschien niet het eerste wat in u opkomt als u aan de tuin denkt, maar goede verlichting is ook buiten belangrijk én sfeerbepalend. Denk hierbij aan een wandarmatuur met een subtiele lichtbron voor gezellig en functioneel licht op het terras. Of een lichtsnoer met losse lampjes, dat zorgt direct voor een feestelijk gevoel.

Tip 3: kies voor kleur
Maakt u het uzelf liever niet te moeilijk? Kies dan voor een bescheiden en ingetogen kleurenpalet van grijs- of natureltinten. Het zorgt niet alleen voor een rustig geheel, maar maakt ook dat nieuw tuinmeubilair of accessoires eigenlijk altijd toe te voegen zijn. Bovendien, vrolijke kleuren kun je ruimschoots toevoegen met fleurige planten en bloemen, vrolijke kussens of een multicolour buitenkleed. Zo bent u altijd op vakantie in eigen tuin.

Tip 4: voeg accessoires toe
Het maken van gezellige hoekjes, het toepassen van accessoires en details: het stopt niet op de drempel naar het terras. Door kleuren uit het interieur ook in de buitenboel terug te laten komen ontstaat eenheid. Neem textiel als kussen en plaids lekker mee naar de tuin en verbind de losse elementen bij de zithoek met een outdoor tapijt. Zet grote (tropische) planten in potten, verzamel een groepje bij elkaar en vul aan met glazen vazen of stoer aardewerk. En gaat u echt op de romantische toer, dan mag een buitenkacheltje of vuurschaal hier natuurlijk niet ontbreken.

nieuwsbrief tuin