Klantenscore 9,7 / 10 op basis van 29 beoordelingen

3 tips om een ruimte met een laag plafond groter te laten voelen

1. Kies voor laag meubilair

Een ruimte met een laag plafond kun je ook groter laten lijken door de juiste meubels. Met horizontale meubels verleng je de ruimte, waardoor die minder klein aandoet. Kies dus liever voor een lange, lage bank, dan voor twee hoge stoelen. Denk eens aan een mooie bank van Macazz of Dome Deco!

bank macazz dome deco dome deco1

2. Kies bij verlichting voor de juiste spotlight

Bij het optisch verhogen van een laag plafond denk je waarschijnlijk niet direct aan de verlichting in de ruimte. Toch kun je met verlichting heel veel bereiken. Sowieso werkt verlichting heel erg goed bij het vergroten van een ruimte, en dan vooral wanneer je het midden van de ruimte goed verlicht. Een uplighter helpt ook bij het verhogen van een ruimte, denk eens aan de ilio van Artemide of de tress en mite van Foscarini. Geen plek voor een vloerlamp kies dan voor een plafonniere die indirect licht geeft. De funnel van Vibia of de puzzle van studio italia zijn ideale lampen voor in een lagere ruimte

tress foscarinimite foscariniilio artemidestudio italia

3. Leg de nadruk op verticale elementen

Bij een ruimte met een laag plafond wil je het plafond hoger doen laten lijken dan deze in werkelijkheid is. Door de nadruk te leggen op verticale elementen kunnen we onze waarneming in de maling nemen en de ruimte optisch hoger laten lijken. Deze verticale lijnen pas je toe op de muren van de ruimte of laat je terug komen in accessoires. Kussens van Dome Deco of Claudi met verticale strepen zorgt voor een instant boost voor je kamer en een plaid met strepen van Claudi doet wonderen.

domedeco_dag1_hr_022 domedeco_zomer2017_locatie_001 domedeco_dag1_hr_006